Порошенко закликав генсека ООН направити миротворчу місію на Донбас

7 Травня 2015, 21:19

Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту до Польщі провів зустріч з президентом Броніславом Коморовським і генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, закликавши останнього направити на Донбас миротворчу місію. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Петро Порошенко підкреслив, що ООН повинна відігравати велику роль у врегулюванні ситуації на Донбасі та, зокрема, направити туди миротворчу місію", – йдеться у повідомленні.

Співрозмовники відзначили відсутність повного доступу для верифікації відведення техніки і припинення вогню.

Порошенко також підкреслив, що в зоні конфлікту складна гуманітарна ситуація та відсутній доступ і можливість поставок української та міжнародної гуманітарної допомоги.

Генсек ООН підкреслив важливість виконання в повному обсязі мінських домовленостей усіма сторонами і окремо відзначив важливу роль Петра Порошенка у мирному врегулюванні ситуації.

Як відомо, 17 березня Верховна Рада підтримала звернення до ООН та ЄС з проханням надати миротворчі місії для забезпечення стабільності на Донбасі.

19 лютого президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Владіміра Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас. Водночас він зауважив, що Україна не погодиться на введення російських військ у складі миротворчого контингенту ООН.