На відновлення доріг Донеччини потрібно 2,5 млрд грн – Укравтодор

6 Травня 2015, 15:32

У Донецькій області на відновлення доріг потрібно 2,5 млрд гривень. Про це розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Донецькій області Дмитро Обухів, повідомляє прес-служба «Укравтодору».

«Фахівцями Служби підраховано, що в межах Донецької області за час бойових дій різного ступеня руйнувань зазнало майже дев'ятсот кілометрів автомобільних доріг загального користування, а сума збитків пошкодженої чи знищеної дорожньо-транспортної інфраструктури досягає вже двох з половиною мільярдів гривень», прокоментував ситуацію Обухів.

За його словами, під час бойових дій тільки на дорогах загального користування було пошкоджено або взагалі знищено 13 мостів та шляхопроводів, на відновлення яких необхідно не менше 323,3 млн грн.

«Для відновлення мостів розробляється проектна документація. З вказаних тринадцяти штучних споруд – дев'ять перебувають на неокупованій території, з них два моста –поблизу лінії фронту. Отже, на сьогодні, дорожники в змозі відновити тільки сім штучних споруд. В першу чергу, це міст через річку Казенний Торець, що поблизу Слов'янська, і міст через річку Сіверський Донець в с. Закотне. Для проведення зазначених робіт чекаємо на відповідну постанову Кабінету міністрів України і необхідне фінансування»,  додав він.

Зазначається, що у зв'язку з військовими подіями, дорожники Донецької області можуть обслуговувати дороги загального користування лише на неокупованій території – це 5376 км доріг з 8075,7 км автодоріг, що перебувають на балансі обласної Служби. 

Як повідомлялося, Яценюк доручив Укравтодору потратити 1 млрд грн. на ремонт доріг.

Загалом Укравтодору в 2015 році виділено понад 20 млрд грн при мінімальній потребі 35-40 млрд.

Читайте також: Укрзалізницю й Укравтодор простіше віддати в приватні руки, ніж постійно дотувати – експерт.