Німецькі машиністи продовжують страйкувати

5 Травня 2015, 09:39

Профспілка німецьких машиністів (GDL) 4 травня відкинула можливість так званого "врегулювання" у тарифній суперечці з компанією Deutsche Bahn. Про це на прес-конференції у Берліні заявив лідер профспілки Клаус Везельскі.

Під "врегулюванням" мається на увазі вироблення компромісного рішення незалежним посередником і згода сторін конфлікту з даним рішенням.

На користь "врегулювання" тарифного конфлікту в понеділок, 4 травня, висловилася канцлер Німеччини Ангела Меркель. За словами канцлера, таке рішення не вимагає "прямого втручання". Враховуючи відмову профспілки машиністів від компромісу, вона зауважила, що, очевидно, час для цього ще не настав.

"Але ми повинні прийти до цього", – сказала Меркель.

При цьому канцлер зазначила, що уряд в принципі не втручається в тарифні суперечки, а "право на страйк – гарантоване право в Німеччині".

У той же час вона визнала, що викликані страйком навантаження на підприємства і громадян "істотні". Тому ті, на кому лежить відповідальність, повинні докласти всі зусилля для досягнення взаєморозуміння якомога швидше, зазначила Меркель.

За повідомленням ЗМІ, у Німеччині через страйк тиждень не їздитимуть потяги.

Напередодні в Німеччині зупинилися вантажні поїзди. Страйк влаштувала профспілка залізничників, яка не задоволена результатами переговорів з державною залізничною компанією. Представники концерну пообіцяли підвищити залізничникам зарплату, однак ті вимагають підписати нові договори не лише із машиністами поїздів, а й з іншими працівниками, зокрема, провідниками. У залізничній компанії підрахували, що за тиждень страйку німецька економіка втратить 500 мільйонів євро.

Також зазначимо, Німеччина депортує російського байкера.