На Донбасі впіймали двох поплічників терористів

4 Травня 2015, 16:12

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції українські правоохоронні органи затримали двох спільників так званої  «ДНР». Про це повідомив на брифінгу cпікер Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

«На Луганщині в районі села Колесниківка в результаті спільних дій прикордонників, співробітників СБУ і військовослужбовців ЗСУ затримана особа, причетна до діяльності незаконних збройних формувань. Чоловік займався збором даних на користь бойовиків. При огляді у нього виявили топографічну карту з елементами обстановки і електронні накопичувачі», – сказав він.

Ще один посібник терористів був затриманий в Донецькій області на контрольно-пропускному пункті «Новотроїцьке».

Ним виявився громадянин України, який «за дорученням представників так званої «ДНР» намагався автотранспортом перемістити в Маріуполь агітпродукцію антиукраїнського змісту».

Як повідомлялося, росіянина, яка мав намір потрапити на територію України для дестабілізації політичної обстановки на сході України, 3 травня виявили прикордонники Харківського загону в пункті пропуску «Гоптівка». 

Як зазначалося, 20 квітня СБУ затримала в Дніпропетровську бойовика, який готував диверсії.

Зауважимо, 7 квітня на Луганщині прикордонники викрили диверсійно-розвідувальну групу терористів, яка мала намір перетнути лінію розмежування. 

Крім цього, 2 квітня на кордоні затримали бойовика "ДНР", що повертався з Росії, де лікувався після поранення.

Також 5 квітня на Луганщині затримали велику диверсійну групу, що планувала 10 квітня здійснити збройне захоплення влади в Луганській області.