У Держдепі США наголосили, що РФ протидіє реалізації мінських угод

3 Травня 2015, 17:17

Росія продовжує протидіяти реалізації Мінського плану і виконанню мінських угод, продовжуючи підтримувати та забезпечувати сепаратистів. Про це заявила речниця Держдепу США Марі Харф, коментуючи висловлювання екс-президента Джиммі Картера після його зустрічі з президентом РФ Владаміром Путіним.

Говорячи про висловлене Картером "задоволення" у зв'язку з тим, що "Росія виконує умови мінської угоди", Харф констатувала: Росія продовжує протидіяти реалізації мінського плану, продовжуючи підтримувати та забезпечувати сепаратистів.

"Росія і сепаратисти не можуть на власний розсуд вирішувати, які з умов угоди виконувати, а які не виконувати", – підкреслила вона.

При цьому Харф зазначила, що Україна продовжує виконувати свої зобов'язання, передбачені мінськими угодами.

Також, коментуючи слова Картера щодо "неминучості анексії Криму Росією", Харф заявила:  "Наша позиція залишається незмінною: Крим – частина України".

"Саме тому ми запровадили санкції. Саме тому ми і продовжуємо тиснути", – додала речниця Держдепу.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'я і режим припинення вогню.

Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення. Це пов’язано з тим, що терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.

Читайте також: Війна на Донбасі у цифрах: тисячі жертв, мільйон переселенців та мільярдні збитки