На Луганщині офіційно зареєструвалися понад 170 тис. вимушених переселенців

3 Травня 2015, 15:13

Станом на початок травня в Луганській області (у контрольованих Україною районах) офіційно зареєструвалися, як вимушені переселенці з окупованих територій, 170 тисяч 707 осіб. Про це на своєму офіційному сайті повідомляє голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

За його словами, понад 18 тисяч — це люди працездатного віку, близько 13 тисяч — діти, майже 5 тисяч — інваліди. Найбільша категорія переселенців — пенсіонери, котрих є понад 127 тисяч. Найчастіше переселенці реєструються в адміністративному центрі Луганської області Сєвєродонецьку (понад 33 тисячі людей) та Біловодському районі (майже 25 тисяч), найменше — в Станично-Луганському районі, який, як відомо, розташований на самій лінії розмежування вогню (тут зареєструвалося менше двохсот переселенців).

"Насправді кількість людей, які переїхали з окупованої на контрольовану Україною територію області набагато вища. Значна частка людей зупиняється в своїх рідних, друзів чи знайомих і з різних причин не реєструється переселенцями в органах соціальної служби. Тому офіційні цифри лише приблизно відображають реальний стан речей", – наголосив Москаль.

Нагадаємо, в ООН нарахували в Україні понад 1,2 млн переселенців.