46 українців у Непалі досі не вийшли на зв’язок – МЗС України

1 Травня 2015, 19:12

На території Непалу перебувають 210 громадян України. Дані про загиблих (постраждалих) українців відсутні, проте з 46 співвітчизниками не вдається вийти на зв’язок. Про це повідомили в МЗС України.

Згідно з повідомленням, за даними оперативної групи Департаменту консульської служби МЗС України, яка працює у місті Катманду (Непал) продовжується формування евакуаційних списків для повернення в Україну. Наразі, про готовність евакуюватися повідомили близько 100 громадян України. Крім того, з проханням надати сприяння у евакуації до оперативної групи звернулися громадяни Польщі, Росії, Казахстану, Молдови. 

"До виконання евакуаційних заходів долучаються також інші дипломатичні і консульські установи України. Зокрема, Генеральним консульством України в Стамбулі було надано необхідну допомогу в тимчасовому розміщенні та переоформленні авіабілетів на іншу дату для повернення на Батьківщину громадянці України, яка прибула з Катманду рейсовим літаком самостійно. Відповідне сприяння у поверненні в Україну надається Посольством України в РФ – забезпечено проживання трьом нашим співвітчизникам, їм надається допомога у оформленні документів і придбання квитків для повернення на Батьківщину", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, евакуація українців з Непалу може відбутися не раніше 3 травня.

Нагадаємо, 25 квітня в Непалі відбувся потужний землетрус, у результаті якого, за попередніми даними, загинули понад п'ять тисяч людей. Країна зазнала значних руйнувань. За інформацією ООН, від землетрусу в Непалі постраждали вісім мільйонів осіб.