Терористи перекидають сили і засоби на Маріупольський напрямок – ІО

30 Квітня 2015, 12:10

Російсько-терористичні війська продовжують інтенсивне перегрупування своїх формувань в районах, прилеглих до Авдіївки і Пісків, ведуть активну розвідку за допомогою технічних засобів та перекидають на приморський (Маріупольський) напрямок додаткові сили і засоби. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, у районі Трьохізбенки під прикриттям вогню зі станкового гранатомета і великокаліберних кулеметів бойовики спробували висунути вперед кілька снайперських груп з метою ведення прицільного вогню по передових позицій українських військ.

Крім того, в районі Пісків було зафіксоване висунення до переднього краю 2 одиниць ЗУ-23-2 і мінометної батареї (міномети 120-мм).

«Упродовж минулих діб було відзначено переміщення 26 одиниць транспортних засобів (в основному в південних секторах зони окупації)», – повідомляє він.

«Зафіксовано накопичення автомобільного транспорту на ділянці між Краснодоном і Червоним Променем, а також інтенсивний рух автотранспорту через Сніжне і Амвросіївку у двох напрямках – до Старобешевого (частково далі до Тельманового) і до Донецька – Макіївки.Зафіксовано рух колони автотранспорту через Дебальцеве в сторону Єнакієвого – Горлівки (11 одиниць в супроводі 2 МТ-ЛБ, танка і 1 БМП-2)», – додає він.

Згідно з повідомленням, на схід траси Красний Луч – Лутугине розгортається батальйонно-тактична група (БТГ) російсько-терористичних військ при 27 одиницях бронетехніки (в тому числі 8 танків).

«Північніше Кам'янобрідського району терористи продовжують накопичувати бойову техніку, яку ретельно маскують в приватному секторі в селищах Стукалова Балка, Шишкова, Світле, Обозне. Північніше Луганська на ділянці від Веселої Гори до Станиці Луганській бойовики зосередили не менше 30 танків і близько 45-50 ББМ» підкреслює Тимчук.

Він також наголошує на наявності на схід від Луганська (Миколаївка Лобачеве) нової артилерійської групи терористів (укомплектованої росіянами).

За даними Тимчука, бойовики продовжують «повертати» в «Горлівський гарнізон» важке озброєння і артилерію.

«Артилерійська група бойовиків, раніше відведена за трасу Алчевськ – Дебальцеве, поступово підтягується на північний напрямок. У районі Чорнухиного з'явився новий артилерійський самохідний підрозділ, замаскований у місцевих лісосмугах», – резюмує він.

Як відомо, Широкине вранці 30 квітня обстріляли з гранатометів.

Як зазначалося, увечері 29 квітня з 18 години до опівночі російсько-терористичні війська провели 26 обстрілів позицій українських військ вздовж лінії розмежування.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'я і режим припинення вогню.

Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення. Це пов’язано з тим, що терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.

Читайте також: Війна на Донбасі у цифрах: тисячі жертв, мільйон переселенців та мільярдні збитки.