МВС готове розслідувати діяльність Фірташа спільно зі США

30 Квітня 2015, 10:17

МВС України готове до співпраці з ФБР США у провадженні щодо діяльності групи компаній «Ostchem» Дмитра Фірташа. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на сторінці у мережі Facebook.

«У зв'язку з проведеним урядом США розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній «Ostchem» і розкрадання державного майна України, МВС України заявляє про готовність до співпраці з Федеральним бюро розслідувань», – йдеться у записі.

МВС сприятиме наданню в розпорядження слідства США матеріалів відносно компаній групи «Ostchem», у разі отримання офіційних запитів з боку уряду.

«Під час досудового розслідування, слідчі органи України готові діяти відповідно до протоколу міжнародної правової допомоги, маючи на увазі, що механізм міжнародної співпраці у цій сфері передбачає проведення слідчих дій як в Україні, так і в США відповідно до кримінально-процесуального законодавства двох країн і міжнародних угод», – додав Аваков.

Як повідомлялося, 29 квітня суд наклав арешт на газ компанії Фірташа-Льовочкіна.

Нагадаємо, на початку квітня МВС відкрило провадження проти підприємств Фірташа за розкрадання бюджетних коштів.

Також нагадаємо, за інформацією у ЗМІ, слідчі США вважають, що Фірташ намагався продати незаконний титан з Індії компанії Boeing.