Літак для евакуації українців вирушив до Непалу

30 Квітня 2015, 08:25

Українська експедиція у складі представників Держслужби з надзвичайних ситуацій і Міністерства закордонних справ вилетіла в район землетрусу в Непалі для евакуації громадян України. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«Українська експедиція у складі представниківДСНС і МЗС вилетіла в район землетрусу для здійснення евакуації громадян України. До складу групи увійшли психологи, фахівці медицини катастроф Служби порятунку і рятувальники, які будуть координувати дії щодо здійснення евакуації»,– йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що на борту літака Міноборони перебуває виконуючий обов'язки глави ДСНС Зорян Шкіряк, який контролюватиме процес перевезення громадян.

Зауважимо, Кабмін виділив понад 7 млн грн. на евакуацію українців із Непалу.

Як повідомлялося, виліт літака Іл-76, повністю завантаженого всім необхідним, відкладали через піщану бурю в Делі.

В цілому, за даними МЗС, є інформація про 194 громадян України, які перебувають в Непалі. Досі не встановлено зв'язок з 56 українцями.

П'ять громадян України було евакуйовано з Непалу польським літаком, ще 11 були доставлені в Москву бортами МНС РФ. Деякі українці відмовилися залишати Непал попри загрозу повторення землетрусів.

Як відомо, 25 квітня в Непалі відбувся потужний землетрус, у результаті якого, за попередніми даними, загинули тисячі людей. Країна зазнала значних руйнувань. За інформацією ООН, від землетрусу в Непалі постраждали вісім мільйонів осіб.