РНБО, СБУ та Міноборони – Правому сектору: переходьте до війська

29 Квітня 2015, 18:40

В РНБО, СБУ та Міноборони закликають добровольців якнайшвидше приєднатися до збройних сил. Про це йдеться у заявах секретаря РНБО Олександра Турчинова, голови СБУ Валентина Наливайченка та міністра оборони Степана Полторака з приводу ситуації, що склалася навколо Правого сектору.

За словами Турчинова, для перемоги над ворогом потрібна єдина, монолітна, професійно навчена, добре озброєна та керована з єдиного центру армія.

«Саме тому всі патріоти, зокрема, і з Правого сектору, хто готовий зі зброєю в руках захищати Україну, прийняли рішення приєднатися до складу наших ЗСУ та Національної гвардії», – сказав він, пояснивши, що найбільш підготовлені бійці йдуть до розвідувальних підрозділів та десантно-штурмових батальйонів.

«Для того, щоб уникати штучно створених інцидентів є тільки один шлях – прискорити перехід до лав нашої армії справжніх патріотів, готових захищати країну не в інтернет-просторі або на мітингах, а на фронті» , – підкреслив Турчинов, зазначивши, що цьому процесу немає альтернативи і військове керівництво разом з лідерами патріотичних рухів повинні повністю цьому сприяти, «знявши будь-які бюрократичні обмеження та зволікання на цьому шляху».

Аналогічну заяву зробив і голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Переконаний, що загартовані у боях за незалежність України бійці Правого сектору посилять Українське військо і мають одержати від держави правовий статус та соціальний захист», − зазначив він.

На його думку, це так само очевидно, як і те, що збройні сили і сили безпеки нашої держави мають бути єдиною силою, яка забезпечує оборону України.  

«Руки, які тримають зброю, мають бути міцними не лише тому, що це руки патріотів, але й тому, що на їхньому боці Закон!», − підкреслив Наливайченко.

Голова СБУ впевнений, що «той, хто здатен і готовий тримати зброю в руках, має стати частиною Збройних Сил, Служби безпеки, Національної Гвардії України».

«Ставаймо разом до боротьби!», − наголосив Наливайченко.

Міністр оборони Степан Полторак також закликав добровольців у короткі терміни приєднатися до збройних сил.

«Закликаю усіх добровольців у найкоротший термін зробити свій вибір та долучитися до силового блоку країни: від цього залежить майбутнє нашої держави. Лише об’єднавшись в одну потужну силу, ми зможемо ефективно протистояти кожному противнику, який вирішить зазіхнути на свободу та територіальну цілісність України», — зазначив Полторак і додав, що у збройних силах з повагою ставляться до мужніх бійців добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, 28 квітня лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош повідомив, що підрозділи 95-ї аеромобільної та 25-й парашутно-десантної бригад намагалися заблокувати і роззброїти бійців "Правого сектору" на Дніпропетровщині. Сьогодні організація заявила, що пікетуватиме Адміністрацію президента, щоб попередити провокацію проти добровольців.

Генштаб спростував оточення бази "Правого сектору", заявивши, що ЗСУ проводять навчання.

Артем Скоропадський повідомив, що військові намагалися заблокувати базу "Правого сектору", але їм це не вдалося.

Пізніше стало відомо, що Генштаб відведе військових від бази «Правого сектору» на Дніпропетровщині, оскільки між Порошенком і Ярошем була досягнута відповідна домовленість.