Канада додатково виділить Україні $50 млн гуманітарної допомоги

28 Квітня 2015, 23:59

Канада додатково виділить Україні 50 млн доларів на гуманітарну допомогу. Про це заявив міністр громадянства та імміграції Канади Кріс Александер під час Міжнародної донорської конференції в підтримку України.

"Криза в східній Україні є дуже важливою, саме тому мені було дуже приємно оголосити, що від імені Канади, надається новий пакет 50 мільйонів доларів на гуманітарну допомогу", – заявив Александер.

Він висловив сподівання, що й інші донори збільшать допомогу. Також, за його словами Канада підтримує мінські угоди.

"Ми надаємо всіляку підтримку спеціальній місії ОБСЄ на Донбасі. Ми як донори повинні зрозуміти, що є і буде можливість перейти до відновлення цих галузей і регіонів. І ми хочемо побачити чіткі плани уряду в цьому напрямку", – заявив міністр.

"Канада давно підтримує Україну з того часу, як ми визнали незалежність вашої країни на початку 1991 року. На початку протестів на Майдані ми оголосили, що ми будемо надавати додаткову допомогу Україні включно до 400 мільйонів доларів в рамках макрофінансових пакетів інших донорів. Також ми будемо чинити тиск на Росію, щоб покінчити з цією агресією, включно з прийняттям нових санкцій, які жодним чином не збираємося знімати", – заявив Александер.

Нагадаємо, Японія в 2015 році анонсувала надання Україні допомогу на 300 млн доларів.