РФ перекидає на Донбас танки – ІО

29 Квітня 2015, 08:56

РФ продовжує перекидати на Донбас свої збройні сили. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його даними, українській військові помітили перекидання через кордон з території Росії в районі Амвросіївки у бік Старобешевого мотострілецького підрозділу ЗС РФ, посиленого танковим підрозділом.

"У складі підрозділів – 16 ББМ (в основному БМП-1,2), а також вісім одиниць танків (в основному Т-72БА, кілька одиниць Т-72Б3, кілька БТР-80 і БТР-80А, шість вантажівок і спецавтомобілів. Відзначається також наявність у складі колони двох установок «Стріла-10М», двох одиниць БРДМ і одного БТР-60ПБ", – повідомив Тимчук.

Згідно з повідомленням, у районі Новотошківки діють дві мобільні вогневі групи противника з бронетехнікою, що періодично обстрілюють позиції українських військ як в районі Новотошківки й блок-поста №29, так і в районі Кримського.

"У складі цих груп терористів всього 5 танків і до 10 одиниць ББМ, а також міномети й станкові гранатомети на вантажному автотранспорті", – сказано в повідомленні.

За інформацією, в районі Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ (всього близько 350-400 осіб) висунулася безпосередньо до переднього краю. Військові відзначають наявність у складі групи близько 20 одиниць бронетехніки (з них шість одиниць – танки) та значної кількості автотранспорту (всього близько 30 одиниць автотранспорту від критих армійських вантажівок до цивільних джипів).

Крім того, відзначається перекидання через Тельманове на посилення даної групи чотирьох БТР.

"Мінімум один вогневий підрозділ 122-мм гармат-гаубиць Д-30 і як мінімум чотири установки РСЗВ зі складу зосередженої на приморському напрямку артилерії терористів працюють в інтересах цієї групи", – зазначив Тимчук.

Як повідомлялося, біля Авдіївки терористи знову стріляли з "Градів". усього за вечір відбулося 29 обстрілів українських позицій.

Нагадаємо, вчора бойовики стріляли з "Градів" по Новоласпі та в районі Авдіївки.

Також учора Широкине обстріляли зі 152-мм артилерії.