У Криму знову допитують членів Меджлісу

27 Квітня 2015, 15:02

У Криму проходить черговий допит, який проводить Слідчий комітет Росії у справі протестів 26 лютого. Про це повідомляє активіст національного руху кримських татар, глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв.

За його інформацією, 27 квітня допитують члена Меджлісу кримськотатарського народу Абдурамана Егіза, також викликають інших членів представницького органу.

«Потім запрошений керівник Секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв, на завтра запрошують мене. А коли будуть запрошені справжні організатори провокацій біля стін Верховної Ради Криму чи вони так і залишаться «священними коровами», що проходили поруч?», – написав Смедляєв у Facebook.

Як повідомлялося, 24 квітня окупаційна "влада" відвезла на допит прямо із засідання Меджлісу першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла. 

Як зазначалося, 21 квітня оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, у якого вдома 20 квітня відбувся обшук, затримали у «справі 26 лютого», 18 квітня у Сімферополі за «участь у масових заворушеннях» 26 лютого минулого року Алі Асанову обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою (до 15 червня).

Крім цього, 31 березня в Криму працівники Слідчого комітету Росії розпочали обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї, 23 березня Умерова слідчі викликали на допит, щоб поставити декілька «уточнюючих питань» у «справі 26 лютого». Ільмі Умерова раніше вже викликали в СК Криму на допит у цій же справі, тоді він дав свідчення на користь Ахтема Чийгоза.

Читайте також: Наступ на кримські медіа: від переслідувань журналістів до позбавлення ліцензій ЗМІ.