Підрозділи артилерійської розвідки РФ зайшли на Донбас – ІО

27 Квітня 2015, 09:20

На лінії розмежування сторін на Донбасі фіксують значну кількість коректувальників вогню бойовиків. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"У районі н.п. Авдіївка, Новотошківка, Гранітне зазначаються спроби терористів вести наземну та повітряну розвідку (за допомогою БПЛА і наземних ДРГ) в тактичній ланці. Зазначається зростання чисельності спостережних пунктів бойовиків на передньому краї, фіксується значна кількість груп коректувальників артилерійського вогню. Зафіксовано появу в "прифронтових районах" "ДНР" і "ЛНР" підрозділів артилерійської розвідки регулярних російських військ (раніше група ІО фіксувала ці підрозділи в прикордонних з Україною районах РФ)", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, ІО фіксує перекидання через н.п. Максимове і Тельманове формувань російсько-терористичних військ на ділянку Чермалик-Павлопіль-Широкине.

"Командування бойовиків протягом двох діб перекинуло в цей район 11 одиниць броньованої техніки і близько 50 терористів, які прибули з північного напрямку (у складі групи три 120-мм міномета і два ПТРК). Бронетехніка перекидалася по 3-4 одиниці з супроводом піхоти. Серед бойовиків активно поширюються чутки про "диверсійні атаки" українських військ "з мінуванням місцевості" на перегоні між Тельмановим та Новоазовськом", – додав Тимчук.

Також, за його словами, зазначається перекидання через н.п. Вуглегірск у напрямку на н.п. Ясиновата послідовно двох мотопіхотних підрозділів бойовиків, посилених танками. У першому зафіксовано 14 ББМ (МТ-ЛБ, БМП-1,2) і кілька БТР-82А. У другому – 16 гусеничних ББМ і 6 вантажних автомобілів.

"У районі н.п. Красний Орач командування терористів перекинуло на передові вогневі позиції мінометну батарею (5 одиниць 120-мм мінометів), одночасно на позицію прибув піхотний взвод на трьох БМП-2, посилений танком", – наголосили в ІО.

За інформацією групи, між Оленівкою і Докучаєвськом бойовики також проводять перегрупування. Зазначено переміщення 5 одиниць бронетехніки від Докучаєвська на північний захід, у бік н.п. Степне. В цей же район проїхав конвой з трьох вантажних автомобілів, одного МТ-ЛБ і одного БТР-70.

"Терористи продовжують формувати ударну групу між н.п.Красногорівкою і Пісками. У цьому ж районі посилено накопичуються матеріально-технічні ресурси (боєприпаси, пальне, запасні частини до військової техніки). На території одразу кількох логістичних складів і терміналів, розташованих в Куйбишевському і Петровському районах міста, терористи облаштували щось на зразок парків бойових машин", – йдеться у тексті.

Як повідомлялося, бойовики ввечері 26 квітня обстріляли військових та мирних мешканців у Щасті.

Нагадаємо, бойовики за неділю 26 квітня 46 разів обстріляли сили АТО.

Також нагадаємо, за минулу добу на Донбасі загинув один боєць.