Експерт: Що успішніше Україна проводитиме реформи силових відомств, то більше віддалятиметься примара реваншу

23 Квітня 2015, 21:37

Щоб представники режиму Януковича мали мінімум шансів для реваншу, слід перекрити їм доступ до ресурсів, передусім матеріальних. Про це пише оглядач "Українського тижня" Любомир Шавалюк.

"Працюючи над позбавленням представників режиму Януковича економічної опори, нинішня влада й громадянське суспільство регулярно зіштовхуватимуться з тим, що корумповані силовики та судді, фінансовані з мільярдів доларів, які було вивезено з України режимом, саботуватимуть цей процес і намагатимуться «відмотати» його назад. Звідси робимо висновок, що без справедливого судочинства та ефективної реформи силових структур шанси на реванш режиму Януковича помітно зростуть", – пише Шавалюк.

"Доки в Україні буде багато суддів, прокурорів, слідчих та ін., яких можна купити, доти вони захищатимуть матеріальний базис реваншистів, котрі це робитимуть. Отож-бо що успішніше Україна проводитиме реформи, насамперед Феміди та силових структур, то більше віддалятиметься від нас, утрачаючи економічний ґрунт під ногами, примара реваншу. А якщо реформи гальмуватимуть, то реваншисти не змусять себе чекати й постануть принаймні в інформаційному просторі держави на повен зріст", – переконаний експерт.

Детальніше читайте у матеріалі "Позбавити опори" в черговому номері журналу "Український тиждень"