Суд арештував на два місяці затриманого у “справі 26 лютого” кримського татарина

18 Квітня 2015, 10:05

У Київському районному суді Сімферополя в рамках «справи 26 лютого» Алі Асанову обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою до закінчення слідства, тобто до 15 червня.

Також винесено постанову про притягнення Асанова як обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 212 Кримінального кодексу Росії (участь у масових заворушеннях, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років).

«За ним взагалі немає ніякої провини. Я навіть не знаю, за що з ним так. Нас навіть не пустили до судової зали, хоча там було багато місця, ми навіть готові були на ногах простояти», – сказав батько затриманого Ахмед Асанов.

За даними правозахисників із «Кримської польової місії», всього у рамках «справи 26 лютого» затримали 4 кримських татар.

Нагадаємо, 11 квітня кримська «влада» допитала про «екстремізм» сім осіб. 31 березня проводили обшук у будинку заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Також у справі «26 лютого» проводили обшук у будинку голови Білогорського регіонального відділення Меджлісу Асаби Мустафи.

Як відомо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов.