Пасажирів потягу “Львів-Київ” евакуювали через гранату у вагоні

17 Квітня 2015, 12:30

Вночі з поїзда "Львів-Київ" евакуювали пасажирів двох вагонів через виявлення предмету, схожого на гранату. Про це повідомили у прес-службі МВС.

«О 02:00 до лінійного відділу на станції Шепетівка надійшла інформація про виявлений в потязі сполученням «Львів-Київ» предмет, за зовнішніми ознаками схожий на гранату», – йдеться у тексті

Корпус гранати Ф-1 виявили у робочому тамборі в ящику для вугілля.

На станції Славута поїзд негайно зупинили.

«За 20 хвилин з двох вагонів евакуювали 68 пасажирів, які здійснили посадку до інших вагонів потягу», – додали у тексті.

Працівники вибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС України в Хмельницькій області та кінологом обстежили відчеплені вагони. Як встановили фахівці, даним предметом є пустотілий корпус гранати Ф-1 та підривник без детонатора.

Гранату вилучено та направлено на дослідження до служби НДЕКЦ при УМВС України в Хмельницькій області. Затримка руху потягу склала 1 годину 07 хвилин.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 статті 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, останнім часом в Україні сталася низка терактів, зокрема і на залізниці.