На затриманого у справі «26 лютого» кримського татарина «вішають» два вбивства – правозахисник

17 Квітня 2015, 09:58

Російські силовики намагаються звинуватити в смерті двох людей затриманого у Криму Алі Асанова. Про це повідомили з посиланням на координатора Комітету захисту прав кримських татар Ескендера Барієва.

«Його забрали у «справі 26 лютого», але відвезли і всю ніч протримали в Бахчисараї. Що там відбувається – незрозуміло, але є інформація, що на нього хочуть повісити два трупи. У Бахчисараї були вбиті дідусь і дитина, є інформація, що на нього намагаються повісити ці трупи», – розповів Барієв.

«Ситуація складна і заплутана, даних дуже мало. Можливо, йдеться і про двох загиблих 26 лютого 2014 року. Наразі незроміло», – додав правозахисник та нагадав, що під час подій 26 лютого в Сімферополі загинули двоє людей – жінка і чоловік.

Нагадаємо, 11 квітня кримська «влада» допитала про «екстремізм» сім осіб. 31 березня проводили обшук у будинку заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова.

Також у справі «26 лютого» проводили обшук у будинку голови Білогорського регіонального відділення Меджлісу Асаби Мустафи.

Як відомо, 26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарськогоМеджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов.