На Сумщині від вибуху ручної гранати загинув чоловік

16 Квітня 2015, 11:54

На Сумщині 15 квітня один чоловік загинув і ще один потрапив до реанімаційного відділення в результаті вибуху ручної гранати. Про це йдеться на сайті УМВС України в Сумській області.

Правоохоронці припускають, що небезпечний боєприпас був привезений із зони проведення АТО.

Повідомлення про те, що до Буринської районної лікарні доставлені два місцеві жителі із травмами різного ступеню важкості, отриманими від спрацювання бойової гранати, надійшло до чергової частини міліції 15 квітня близько опівночі.

Під час реанімаційних заходів один з постраждалих, 1978 року народження, помер.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце трагедії, встановила обставини події.

Того вечора чоловіки відпочивали в місцевому барі, вживали спиртне. Після чого зайшли до будинку, де зі своїми рідними мешкав померлий. За 15 хвилин в одній із кімнат стався потужний вибух.

В будинку, окрім приятелів, в цей час знаходились сестра, мати, дідусь і неповнолітня дитина загиблого. Ніхто з них не постраждав.

Причиною інциденту стало необережне поводження з гранатою Ф-1.

У міліції припускають, що «небезпечний трофей» із зони проведення АТО привіз господар житла. Саме там по мобілізації він донедавна ніс службу.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 264 «Недбале зберігання зброї та боєприпасів» та ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами» Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, на Дніпропетровщині через вибух боєприпасу загинув підліток.

Нагадаємо, 25 березня рейсовий автобус Артемівськ-Горлівка підірвався на міні біля блокпосту, загинуло четверо осіб.

Читайте також: За вісім місяців щонайменше 12 мирних жителів загинули від випадкових вибухів боєприпасів.