На Донеччині знову страйкують шахтарі “Красноармійськвугілля”

15 Квітня 2015, 15:08

У Димитрові Донецької області проходить організований страйк працівників державного підприємства (ДП) "Красноармійськвугілля". Про це повідомила прес-служба ГУМВС в Донецькій області.

"14 квітня до чергової частини Димитровського МВ від працівників ДП "Красноармійськвугілля" надійшло повідомлення про призупинення виробництва і початок страйку. На роботу не вийшли 90 шахтарів. Інші гірники знаходяться на своїх робочих місцях і забезпечують життєдіяльність шахт, що входять до складу підприємства. Правоохоронці відреагували оперативно. На місце події прибула слідчо-оперативна група", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вимоги трудового колективу – виплата заборгованості по заробітній платі та призначення нового керівника підприємства для вирішення поточних проблем. З числа співробітників ДП "Красноармійськвугілля" обраний голова страйкому, який взаємодіє з керівництвом шахт і з міліцією, інформує про зміни обстановки.

"До місця проведення страйку наближені маршрути патрульних нарядів міліції. На поточний момент протиправних дій не відбувалося. Ситуація залишається під контролем", – повідомляє виконуючий обов'язки начальника Димитровського МВ Андрій Єпур.

Також наголошується, що між учасниками страйку, адміністрацією шахт, представниками міської влади та керівництвом обласної та міської міліції налагоджений діалог.

Нагадаємо, 3 квітня керівник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін повідомив, що в керівника ДП "Красноармійськвугілля" вилучили понад 1 млн грн.

Як відомо, 23 березня на шахті імені О. Стаханова ДП «Красноармійськвугілля» припинили роботу гірники дільниці № 5 з видобутку вугілля.

24 березня гендиректор «Красноармійськвугілля» Юрій Сальников на вимогу мітингувальників написав заяву про звільнення.

5 квітня керівника Красноармійськвугілля взяв під варту суд.