Проти компанії Януковича-молодшого відкрили кримінальне проваження за підозрою у фінансуванні тероризму

15 Квітня 2015, 14:39

Служба безпеки України почала розслідувати кримінальне провадження проти посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю "Мако Трейдинг" за підозрою у фінансуванні тероризму. Про це йдеться у рішенні Вищого господарського суду від 6 квітня.

Вищий госпсуд в рамках розгляду касації публічного акціонерного товариства "Арселор Міттал Кривий Ріг" на рішення попередніх судових інстанцій про стягнення 110 млн гривень на користь "Мако Трейдингу" отримав лист від СБУ про можливу причетність керівництва цієї компанії до фінансування тероризму.

"Згідно з повідомленням Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ (лист №14/1/4-2453 від 18.03.2015) в рамках кримінального провадження №42014000000000369 проводяться слідчі (розшукові) дії, під час яких досліджується можлива причетність посадових осіб ТОВ ""Мако Трейдингу" до протиправної діяльності, пов'язаної з фінансуванням тероризму", – сказано в тексті судового рішення.

У зв'язку з цим Вищий госпсуд вирішив проінформувати про ці обставини Міністерство юстиції та СБУ і зобов'язав їх вжити відповідних заходів.

За повідомленням, Вищий госпсуд також залишив без змін рішення судів попередніх інстанцій та зобов'язав "Арселор Міттал Кривий Ріг" виплатити "Мако Трейдингу" більше як 110 млн гривень на підставі договору купівлі-продажу вугілля від січня 2014 року.

Як повідомлялося, ТОВ "Мако-Трейдинг" входить до складу групи компаній "Мако", яка була зареєстрована в кінці 2011 року. Основним видом діяльності є здійснення трейдингових операцій з вугіллям, зокрема поставки вугілля виробникам металопродукції і енергетичним компаніям. 100% акцій компанії володіє старший син колишнього Президента Віктора Януковича Олександр.

Як повідомлялося, Фінмоніторинг заблокував платіж 200 мільйонів компанії Януковича.

Нагадаємо, у грудні минулого року Нацбанк визнав неплатоспроможним "Укрбізнесбанк", який пов'язаний із функціонерами Януковича.