Бойовики у Троїцькому ледь не збили власний безпілотник

15 Квітня 2015, 11:01

14 квітня бойові дії велися в кількох точках на лінії розмежування вогню в Луганській області. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

«У Кримському спочатку після 15:00 та близько 20:00 відбулися бойові зіткнення підрозділів українських силовиків із бойовиками. Під час зіткнень використовувалися стрілецька зброя (автомати, крупнокаліберні кулемети) та гранатомети», – йдеться у тексті.

Окрім того, у Троїцькому зафіксовано безпілотник бойовиків, по якому відкрили вогонь самі терористи.

«У Троїцькому (Попаснянський район поблизу Дебальцевого) опорні пункти наших військових удень двічі обстріляли з протитанкового гранатомета, а вночі – тричі з мінометів. Близько 22:00 над позиціями наших силовиків з’явився  ворожий безпілотник, по якому бойовики, не розібравшись, відкрили вогонь із кулеметів і 30-мм гармати. Снаряди залітали й вибухнули в тому числі й на території Троїцького, однак серйозних пошкоджень не завдали. Інформації про постраждалих серед мирного населення та військових немає», – додали у прес-службі.

Також вибухи лунали поблизу Попасної, однак ішлося про навчання бойовиків.

«У другій половині дня в Попасній чули залпи артилерії, що лунали з боку окупованого Первомайська. На контрольовану Україною територію снаряди не залітали (очевидно, бойовики проводили навчання). А на автодорозі «Бахмутка» в районі Новотошківки періодично вибухали міни», – зазначили у тексті.

Також за інформацією Москаля, вчора увечері внаслідок пошкодження електромережі без світла залишилося кілька сіл на лінії розмежування вогню – Кримське, Нижнє, Світличне, Тошківка та Новотошківка.

«За півтори години ремонтники зуміли усунути неполадки, зараз усі населені пункти електроенергією», – наголосили у прес-службі.

Як повідомлялося, за вечір в зоні АТО бойовики 23 рази відкривали вогонь.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'я і режим припинення вогню.

Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення. Це пов’язано з тим, що терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.