Під Трьохізбенкою уночі тривав двогодинний бій

13 Квітня 2015, 11:58

У ніч на понеділок 13 квітня бойова ситуація на Луганщині значно ускладнилася, в кількох точках відбулися бойові зіткнення, а також перестрілки з автоматичної зброї та обстріли із застосуванням танків. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

На околиці Трьохізбенки уночі між українськими силовиками та бойовиками почався бій.

Після 20-ї години диверсійно-розвідувальна група терористів наблизилася безпосередньо до зруйнованого мосту через Сіверський Донець (по руслу якого проходить лінія розмежування) і відкрила вогонь по позиціях наших військових.

Бій із невеликими перервами тривав понад дві години, в його ході була використана не тільки стрілецька зброя, але й  автоматичні гранатомети. Після півночі бойовики відійшли. Ніхто з українських військових не загинув і не поранений.

Ще однією гарячою точкою цієї ночі стала автодорога Бахмутка.

Починаючи з 2-ї години після півночі й до пів на шосту ранку 29-й блокпост українських силовиків зазнав періодичних обстрілів із боку села Жолобок, окупованого російськими регулярними військами. По наших військових стріляли в тому числі з танка. Інформації про поранених чи загиблих не надходило.

У Троїцькому (Попаснянський район) опорні пункти українських військових бойовики неодноразово обстрілювали з автоматичної зброї.

Останній обстріл був 13 квітня о 4-й ранку, поранених чи загиблих немає.

У решті населених пунктів на лінії розмежування вогню було тихо.

Вперше за тривалий період часу вночі не зафіксовано бойових дій у Кримському поблизу Бахмутки. Останні перестрілки там відбулися вчора близько 8-ї вечора. 

Як повідомлялося, 12 квітня Троїцьке обстріляли з мінометівкрім цього, у Станично-Луганському районі пролунали три потужні вибухи.

Нагадаємо, 12 квітня ситуація у зоні проведення Антитерористичної операції залишалася напруженою, загалом з 18 години вечора до опівночі бандформування провели 18 обстрілів українських військ.