Аваков вимагатиме звільнення Кіхтенка з посади голови Донецької обладміністрації

11 Квітня 2015, 14:43

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на наступному засіданні Кабміну поставить питання про звільнення голови Донецької військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка. Про це він повідомив на сторінці у мережі Facebook.

«Губернатор Донецької області Кіхтенко в інтерв'ю ДТ закликав відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями.. Я закликаю розірвати зв'язки Кіхтенко з державною службою.. На найближчому Кабміні обов'язково внесу пропозицію звільнити з посади голову Донецької ОДА! Ратувати за підтримку окуупаціонного режиму, коли весь світ вводить санкції?! Фінансувати режим терористів «економічними зв'язками»? – Це позиція – обираю слово пом'якше… колобаранта (орфографія оригіналу збережена – Ред.)!»,  – написав Аваков.

Раніше Кіхтенко під час інтерв'ю заявив: «Для тверезого погляду слід розуміти, що насправді розірвати економічні зв'язки між окупованою і не окупованою територією – неможливо. Які б укази і постанови ми не видавали. Їх можна або ввести в якесь законне поле, домовляючись. Або ж заборонити – і відправити їх у тінь, породивши купу корупційних і контрабандних схем. Бо не можна заборонити те, що існує. Воно все одно буде жити, але тільки в інших формах і на інших умовах».

Нагадаємо, згіднго норм закону «Про військово-цивільні адміністрації», військово-цивільну адміністрацію населеного пункту очолює керівник, який призначається на посаду та звільняється з посади рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також: Москаль: Ми надто довго чекаємо на підпис закону про військово-цивільні адміністрації.