Кримське залишається єдиною гарячою точкою Луганщини – Москаль

10 Квітня 2015, 12:13

Єдиним населеним пунктом на Луганщині, де минулої доби тривали бойові дії, залишається Кримське. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Вогневі контакти між бойовиками, що закріпилися в Сокільниках, та українськими силовиками на околиці Кримського виникали неодноразово 9 квітня увечері, протягом ночі й вранці 10 квітня.

"Кілька разів відбулися бойові зіткнення із застосуванням автоматів, крупнокаліберних кулеметів та гранатометів, остання перестрілка закінчилася сьогодні,10 квітня, о 8.40. Заселена місцевими мешканцями частина Кримського залишилася поза зоною ураження, постраждалих серед мирного населення немає, інформації про поранених силовиків також не надходило", – йдеться у повідомленні.

За словами Москаля, в селі працюють усі системи життєзабезпечення, однак проїзд туди фактично заблокований.

"По Бахмутці до Кримського добратися неможливо, оскільки там перебувають бойовики, а ґрунтова дорога з боку Світличного через негоду настільки розкисла, що проїхати по ній не можуть навіть армійські колісні всюдиходи", – зазначає він.

"Зараз у Кримському знаходиться близько 500 місцевих селян. Через постійні бойові дії в селі вирішили не проводити повноцінну святкову церковну службу на Великдень (щоб уникати скупчення людей)", – підсумовує він.

Зазначимо, увечері 9 квітня найбільш інтенсивний вогонь зафіксували в районі Авдіївки, Пісків та Широкиного, бойовики 21 раз порушили режим тиші.

Як повідомлялося, за даними ІО, упродовж останньої доби терористи активізували перекидання техніки і живої сили.