У Сумах затримали начальника охорони колонії з двома автоматами

10 Квітня 2015, 08:31

Співробітники Управління СБУ в Сумській області у взаємодії з працівниками МВС затримали в.о. начальника охорони однієї з виправних колоній у Сумській області, який налагодив канал надходження вогнепальної зброї з території проведення АТО. Про це повідомила керівник прес-групи УСБУ у Сумській області Олеся Рапута.

«9 квітня на території автовокзалу міста Суми правоохоронці затримали службовця одразу після отримання ним через одну із служб доставки двох автоматів Калашникова. Встановлено, що зловмисник, щоб не привертати уваги та уникнути відповідальності, майже годиною раніше одержав складові частини до зазначеної зброї через іншу службу доставки», – розповіла керівник прес-групи.

За її інформацією, на даний час співробітниками МВС України та прокуратури Сумської області проводяться слідчі дії з метою відкриття кримінального провадження за ч.1 ст.263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).

Як повідомлялося, на Миколаївщині ліквідували канал постачання зброї та боєприпасів, у затриманих вилучили 30 бойових гранат та декілька десятків набоїв для стрілецької зброї.

Крім цього, військова контррозвідка Служби безпеки України спільно з міліцією вилучила арсенал зброї у групи військовослужбовців, які самовільно відправились у зону проведення антитерористичної операції нібито для заняття волонтерською діяльністю.

Як зазначалося, 2 квітня під Кураховим виявили велике сховище зброї та боєприпасів терористів, а також під Кураховим в рейсовому автобусі Київ-Донецьк виявили посилку з боєприпасами.

Нагадаємо, у фермера в Артемівьку вилучили понад 620 кг вибухівки та 42 детонатори.

Також нагадаємо, на Донбасі за дев'ять місяців війни піротехніки знешкодили понад 34 тис. боєприпасів.