Терористи поширюють чутки про відновлення боїв під Луганськом – штаб АТО

9 Квітня 2015, 23:58

Терористи поширюють черед місцевого населення чутки про можливе поновлення бойових дій у районі Луганська. Про це у своєму щоденному коментар повідомив полковник, заступник командувача АТО Валентин Федичев, передає прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

"Для розповсюдження «воєнного психозу» (наляканими легше керувати!), бойовики "ЛНР" розпускають чутки про можливе поновлення бойових дій найближчим часом навколо Луганська, природно "з вини української сторони"… Настрої людей після цього передбачити не важко", – сказав Федичев.

Також за його словами, бойовики зосередили на території промислового кар'єра неподалік від Алчевська до 40 одиниць російської військової техніки (танки Т-72Б, БМП-3, САК, автомобільна техніка).

"А в районі Донецька бойовики "ДНР" з 2 квітня вивозять зі складів підприємства "Донбасантрацит" снаряди для РСЗВ в бік Горлівки і Макіївки. Доставка боєприпасів здійснюється автомобілями "Урал". За добу колона автомобілів із 11 машин робить два рейси", – додав Федичев.

За його словами, на маріупольський напрямок із території РФ завозяться снаряди для російських 120-мм САУ "НОНа-К".

Нагадаємо, раніше Федичев з-поміж іншого повідомляв, що в Україну з території Росії заїхали 22 танки, а Краснодон прибуло 12 вагонів з боєприпасами для терористів.

Також, за його словами, упродовж 3-6 квітня перекинула на Донбас три колони військової техніки для бойовиків.