ГПУ підозрює міліціонера з Харкова у викраденнях людей на Майдані

3 Квітня 2015, 15:48

Чотриьом особам, з яких трьох вдалося затримати, а одну оголосили у розшук, повідомили про підозру у вчиненні низки злочинів під час акцій протесту в Україні у 2014 році. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Вказаних осіб підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

«За результатами розслідування кримінального провадження за фактами організації задіяння стосовно протестувальників та активістів Майдану так званих «тітушок», а також вчинення цими особами цілого ряду злочинів та незаконного фінансування такої протиправної діяльності, встановлено причетність до нападу та викрадення громадян у Києві в січні 2014 року чотирьох осіб, серед яких бійці спортивного клубу «Оплот». Вказані особи були залучені до вчинення протиправних дій керівником однойменного злочинного угруповання Євгеном Жиліним», – повідомили у прокуратурі.

У відомстві також зазначили, що один із підозрюваних дотепер працював слідчим райвідділу міліції одного з районів Харкова.

Як повідомлялося, 30 березня на Харківщині ліквідували канал фінансування терористів на Донбасі, а лідера СК «Оплот» Жиліна оголосили в розшук.

Також відомо, що серед бойовиків "ДНР" діє однойменне бандформування "Оплот", яке асоціюють зі згаданим спортивним клубом.