У Приазов’я доставили велику кількість “Фаготів” і “Списів” для бойовиків – ІО

3 Квітня 2015, 09:06

Від Павлополя до Широкиного бойовики зосередили значну кількість протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) "Фагот" та станкових протитанкових гранатометів (СПГ-9) "Спис". Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"На Приморському напрямку зазначена поява на озброєнні бойовиків значної кількості протитанкових засобів (в основному ПТРК типу «Фагот», а також СПГ-9 «Спис»). Значна частина цих засобів переміщують транспортом і групують у спеціальні протитанкові вогневі групи. На ділянці від Павлополя до Широкиного зазначено дію щонайменше чотирьох таких груп", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, за інформацією ІО на вказаному напрямку зафіксовано найбільшу бойову активність терористів.

"Найбільш складна ситуація фіксувалася на Маріупольському (Приморському) та Донецькому напрямках, зазначена активність терористів в районі Бахмутської траси. Так, двічі в районі Широкиного терористи накривали український опорний пункт вогнем з 82-мм мінометів, намагаючись під прикриттям мінометного вогню провести перегрупування своїх сил і засобів на передньому краї. Також піддалися обстрілу українські позиції в районі Опитного і Авдіївки (використовували гранатомети і стрілецьку автоматичну зброю). На цій ділянці групи бойовиків тричі зближувалися з позиціями українських військ і відкривали вогонь", – йдеться у тексті.

Також, за інформацією Тимчука, зафіксована бойова активність формувань російсько-терористичних військ на Артемівському напрямку.

"У районі населених пунктів Майорське, Ленінське та Луганське бойовики в перманентному режимі протягом доби вели обстріл українських позицій з гранатометів, стрілецької зброї. Також зазначене використання терористами 82-мм і 120-мм мінометів", – додав координатор ІО.

Як повідомлялося, терористи за день 2 квітня 13 разів обстріляли сили АТО.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'я.

Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення. Це пов’язано з тим, що терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.

Також нагадаємо, що за час дії мінських домовленостей станом на початок квітня на Донбасі загинули 75 військових. Близько 400 бійців отримали поранення.