На кордоні з невизнаною ПМР сталася стрілянина

1 Квітня 2015, 11:36

На кордоні України з невизнаною Придністровською Молдовською Республікою 31 березня відбулася стрілянина. Держприкордонслужба України повідомляє про провокації.

Згідно з повідомленням, під час стрілянини громадянин Молдови отримав важкі поранення. За версією Держприкордонслужби, окремими проросійськими ЗМІ розповсюджується фейкова інформація про те, що українські прикордонники застосували зброю проти громадян Молдови на ділянці відділу прикордонної служби «Степанівка» Білгород-Дністровського загону.

«Інформація повністю не відповідає дійсності. Це підтверджується попередніми висновками роботи комісії з одностороннього розслідування цієї провокативної ситуації. Зокрема і тим, що зброя та боєприпаси у прикордонних нарядів, що несуть службу на місцевості, перевірені і в наявності», – заявили у відомстві.

Шляхом перевірок Держприкордонслужба встановила, що зброю проти громадян Молдови в районі н.п. Нова Андріяшівка (Республіка Молдова), що близько 1 км від лінії кордону, ймовірно,застосовував спецпідрозділ прикордонної варти так званої ПМР.

"Звинувачення Державної прикордонної служби України щодо нібито неправомірного застосування зброї носять явно провокативний характер та покликані приховати факт застосування зброї проти своїх співвітчизників прикордонною вартою так званої ПМР, а також спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізувати ситуацію в регіоні», – повідомляють у прес-службі.

Нагадаємо, 28 лютого на кордоні з Придністров'ям Нацгвардія знайшла 102 міни.