У Канаді під час аварійної посадки Аirbus A320 постраждали 23 пасажира

29 Березня 2015, 13:56

Літак Аirbus A320 авіакомпанії Air Canada здійснив аварійну посадку в міжнародному аеропорту «Галіфакс Стенфілд» в Канаді, внаслідок чого постраждали 23 пасажира. Про це повідомили у прес-службі авіаперевізника.

Згідно з повідомленням, травми «не становлять загрози для життя». Постраждалих доставили в місцеві медичні установи.

Інцидент стався о 23:43 за місцевим часом (06:43 за Києвом). Лайнер виконував рейс з Торонто в Галіфакс. На борту перебували 133 пасажири і п'ятеро членів екіпажу.

За словами прес-секретаря аеропорту у коментарі CBC, літак викотився за межі злітно-посадкової смуги в умовах поганої погоди і обмеженої видимості. Аеропорт буде закритий до 09:00 за місцевим часом. Після аварії аеропорт був знеструмлений, але пізніше електропостачання відновили.

Наскільки серйозно постраждало повітряне судно, не уточнюється. На фотографії, яку опублікувала репортер CBC Анджела Маклвор у мережі Twitter, видно, що у літака сильно пошкоджена носова частина.

Фото Twitter Анджела Маклвор

За словами пасажирів для NBC News, після посадки їх не відразу забрали зі злітно-посадкової смуги. У деяких людей обличчя були в крові.

«Ми стояли якийсь час під снігом, збившись, як пінгвіни, щоб зігрітися», – розповів один з пасажирів.

Нагадаємо, 24 березня на півдні Франції розбився пасажирський літак Airbus 320 авіакомпанії Germanwings. На борту перебували 144 пасажири і 6 членів екіпажу. 

Авіакомпанія Lufthansa, яка володіє лоукостером Germanwings, вважає причиною авіакатастрофи А320 «нещасний випадок».

Як відомо, раніше французький прокурор заявляв, що пілот літака Germanwings, який на момент аварії перебував у кабіні сам, міг свідомо спричинити катастрофу.