За добу вогнева ситуація на Луганщині погіршилася

27 Березня 2015, 12:37

Протягом четверга 26 березня й ночі на п’ятницю вогнева ситуація на контрольованій Україною території Луганської області знову погіршилася. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

В Станиці Луганській між бойовиками та українськими силовиками неодноразово виникали перестрілки з використанням автоматів та гранатометів.

У Кримському, в районі протитуберкульозного диспансеру, не припинялися перестрілки з автоматів та кулеметів.

Околиці Троїцького (де розташовані опорні пункти українських військових) вночі були обстріляні, імовірно, з артилерії та мінометів.

Віддалені звуки канонади були чутні на автодорозі Бахмутка та в Попасній.

Крім того, як уже повідомлялося, вчора вночі бойовики обстріляли з гранатометів місто Золоте й пошкодили газорозподільний пункт, внаслідок чого без газу досі залишаються чотири тисячі абонентів.

"У всіх перерахованих випадках, на щастя, обійшлося без постраждалих серед мирного населення, – повідомляє керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль. – Інформація про загиблих чи поранених військових не надходила. Триває відновлення пошкоджених систем життєзабезпечення в населених пунктах на лінії розмежування вогню. В Троїцькому енергетики сьогодні піднімають перебиті високовольтні лінії, після чого світло почнуть розводити по окремих вулицях. У Золотому продовжують працювати аварійні бригади газовиків, до кінця дня подачу газу в місто мають відновити".

Як повідомлялося, за ніч бойовики 8 разів порушили режим тиші.

Нагадаємо, із 00.00 15 лютого, згідно з Мінськими домовленостями від 12 лютого, на Донбасі оголошено перемир'яі режим припинення вогню.

Україна здійснила чотири етапи відведення важкого озброєння, проте повністю не відводитиме техніки від лінії зіткнення. Це пов’язано з тим, що терористи не дотримуються перемир’я і продовжують обстріли сил АТО.