СБУ затримала терористів, які готували провокації поза зоною АТО

25 Березня 2015, 17:18

СБУ затримала терористів, які планували вчинити провокації у Мар'їнському районі Донецької області та викрасти українського полковника. Про це повідомляє радник голови СБУ Маркіян Лубківський у Facebook.

"На виконання завдання російської військової розвідки, бойовики з т.зв "МГБ ДНР" в черговий раз намагались влаштувати провокації у Донецькій області за межами тимчасово окупованих територій", – повідомив Лубківський.

"Метою провокацій мало стати звинувачення в подальшому представників військових формувань України у вчиненні злочинів проти мирного населення та розгойдування ситуації в регіоні", – додав Лубківський.

З цією метою, за даними СБУ, у Мар’їнський район спрямували групу бойовиків, які мали "у формі українських військових вчинити низку резонансних злочинів проти місцевих мешканців (грабежі з насильством та вбивства)".

"Також терористи мали викрасти одного з наших військових вищого офіцерського складу, який би на камеру для російських ЗМІ підтвердив причетність української армії до мародерств та знущань над цивільним населенням, а також надав би російським спецслужбам розвідувальні дані про місця дислокації, чисельність та озброєння сил АТО", – заявив Лубківський.

"Одразу ж після прибуття в регіон диверсанти були вирахувані та затримані контррозвідкою СБУ. Ними виявились громадянин України "Б" 1982 р.н., уродженець м. Жовті Води Дніпропетровської області, та "П" 1969 р.н., уродженець м. Селидове Донецької області (фото додаються)", – повідомив Лубківський.

За свідченнями затриманих, за вказану "роботу" куратори обіцяли їм по 10 тисяч гривень кожному.

Нагадаємо, раніше силовики затримали трьох диверсантів, що готували теракт в Одесі.