Держпідприємства візьме під контроль держохорона – Аваков

24 Березня 2015, 16:34

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що охорона державних підприємств і державних компаній в подальшому буде здійснюватися виключно Державною службою охорони. Про це він сказав на прес-конференції.

"Думаю, що на найближчому засіданні Кабінету міністрів ми будемо виносити питання про те, щоб стратегічні об'єкти державної власності та стратегічні компанії державної власності, в яких є частка державної власності, охороняла Державна служба охорони Міністерства внутрішніх справ", – сказав він.

Аваков зазначив, що Держслужба охорони має право на носіння та застосування вогнепальної зброї і, щоб уникнути будь-яких непорозумінь, вона повинна охороняти такі підприємства.

Крім того, міністр зазначив, що найближчим часом планується прийняття рішення про те, що Держслужба буде забезпечувати охорону всього периметра морських портів. У зв'язку з цим, Аваков спрогнозував, що можуть виникнути корпоративні конфлікти у портах.

Також він припустив, що за підсумками проведених перевірок, ряд охоронних структур будуть позбавлені ліцензій.

"Щодо тих операторів ринку охоронних послуг, з якими ми мали проблеми останнім часом, йдуть відповідні перевірки. І я можу дати такий легкий прогноз, що ряд операторів цих компаній будуть позбавлені ліцензій на охоронні послуги", – сказав Аваков.

Зокрема, за словами міністра, заходи можуть бути прийняті стосовно охоронних фірм, які брали участь у конфліктах навколо "Укртранснафти" і "Укрнафти" в Києві, а також у ряді міст Дніпропетровської та Донецької областей.

Як відомо, 23 березня Аваков дав збройним людям, які заблокували "Укранфту", добу на звільнення будівлі.

Раніше дніпропетровський губернатор і олігарх Ігор Коломойський заявив, що під "Укрнафтою" стоїть приватна охоронна компанія.