Київського прокурора Юлдашева звільнили з посади

24 Березня 2015, 11:55

Прокуратура Києва підтвердила звільнення прокурора столиці Сергія Юлдашева. Про це у своєму Facebook повідомила прес-секретар столичної прокуратури Олена Яхно.

"З 11 березня у прокуратурі Києва розпочався другий етап люстрації. Сьогодні черга дійшла й до прокурора Києва Сергія Юлдашева. Він щойно попрощався з колективом", – написала Яхно.

Про звільнення Юлдашева з посади на своїй сторінці у Facebook раніше писав народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв.

"Прокурора Києва Сергія Юлдашева звільнено відповідно до закону Про очищення влади. Люстрації Юлдашева вимагав Громадський люстраційний комітет та багато активістів. Вони не забули, як Юлдашев працював одним з керівників прокуратури на Луганщині в часи Януковича", – зазначив нардеп.

Цю ж інформацію подав у своєму Facebook член ради при Мін'юсті Карл Валах.

"Прокурор міста Києва Юлдашев звільнений сьогодні відповідно до закону "Про очищення влади". А ви кажете, що люстрація не працює", – зауважує Волох.

Як відомо, 18 березня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо прокурора Києва Сергія Юлдашева за статтями "зловживання владою або службовим становищем" та "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою".

Після цього Юлдашев звинуватив заступника Генпрокурора України Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися через те, що правоохоронці виявили факти "кришування" грального бізнесу його молодшим сином Віталієм Баганцем.