Сину заступника генпрокурора Баганця винесено підозру – прокуратура

24 Березня 2015, 10:51

Колишньому керівнику управління столичної прокуратури Віталію Баганцю винесено підозру у здійсненні тиску на працівників правоохоронних органів. Про це заявив прокурор Києва Сергій Юлдашев, повідомила прес-служба столичної прокуратури.

За словами Юлдашева, у рамках кримінального провадження дали покази 11 співробітників прокуратури та шість працівників міліції.

Дії Баганця кваліфіковано за ч. 2 ст. 343 Кримінального кодексу (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу). Санкція за статтею передбачає до чотирьох років обмеження волі.

Водночас, у ЗМІ з посиланням на джерела в прокуратурі повідомили, що сьогодні винесуть рішення про звільнення самого Юлдашева згідно норм закону «Про очищення влади».

Як відомо, 18 березня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти прокурора Києва Сергія Юлдашева. Після чого Юлдашев звинуватив заступника Генпрокурора України Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися через те, що правоохоронці виявили факти "кришування" грального бізнесу його молодшим сином Віталієм Баганцем.

19 березня стало відомо, що прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо Віталія Баганця. Віталій – молодший син Олексія Баганця.