Аваков заявив про розкриття вбивства працівника СБУ у Волновасі

22 Березня 2015, 16:30

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в соцмережі. Він повідомив, що "спеціальна операція МВС , СБУ і Генпрокуратури призвела до затримання на цей момент вже 11 учасників бандформування, в тому числі чотирьох, які безпосередньо брали участь в інциденті, що призвів до загибелі офіцера СБУ. В результаті обшуків вилучено незаконний арсенал зброї, включаючи дев'ять автоматів, кулемет РПК, шість гранатометів, гранати і патрони в цинках".

Міністр зазначив, що по інших учасниках оголошений спеціальний режим "Перехоплення". При цьому Арсен Аваков уточнив, що вісім членів банди затримали в Дніпропетровську, решта – на території Донецької області.

"Цікавий факт, що на захист затриманих негайно "вписався" один із нардепів коаліції. Навмисно поки не називаю прізвище, тим більше, що значення цьому ні я, ні голова СБУ, ні Гренпрокурор не надаємо. Треба буде – буде негайний запит у Раду на зняття депутатської недоторканності і арешт", – зазначив глава МВС.

Також Арсен Аваков розповів про обставини, при яких був убитий офіцер СБУ. "Офіцер СБУ був убитий при затриманні трьох фур контрабанди, які бандити, об'їзними дорогами, минаючи блокпости українських силовиків, прикриваючись посвідченнями "Правого сектора", намагалися переправити на територію так званої ДНР", – написав міністр.

Як повідомлялося, за словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, убивці працівника СБУ у Волновасі не входять до батальйону "Дніпро-1".

Нагадаємо, 21 березня на одній із вулиць Волновахи з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ.

Також нагадаємо, підозрюваних у вбивстві працівника СБУ у Волновасі затримали вчора.