У Росії екс-нардепа Шепелева заарештували на 40 днів – журналіст

22 Березня 2015, 11:17

У суботу 21 березня російський суд посадив під 40-денний екстрадиційний арешт екс-нардепа Верховної Ради Олександра Шепелева. Про це повідомив журналіст Артем Шевченко на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Народний депутат у ВР 5-го і 6-го скликань Олександр Шепелев вчора вирішенням суду був поміщений під 40-денний екстрадиційний арешт", – зазначив журналіст.

За словами журналіста, під час засідання Шепелев двічі симулював втрату свідомості, до нього навіть викликали "швидку".

"Кричав, що він хворий на розсіяний склероз, гіпертонію і ще купу різних важких хвороб. Суддя логічно його запитала: а навіщо ви тоді втекли з київської лікарні швидкої допомоги 6 липня 2014 року? А Шепелєв відповідає: мене, мовляв, викрав конвоїр Бондаренко і вивіз. А суддя йому: а чому тоді у машині за кермом був ваш двоюрідний брат Панченко, якого разом з вами позавчора затримали позавчора в Москві? Цирк та й годі", – додав Шевченко.

Як повідомлялося, 20 березня екс-нардепа Шепелева затримали в Росії.

Нагадаємо, що екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Шепелева оголосили у розшук на початку 2013 року. Його та дружину звинуватили у розкраданні та причетності до замовного вбивства. 4 липня 2013 року Шепелева затримали у Будапешті.

Також відомо, що Шепелева екстрадували до України у березні 2014 року, де суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Пізніше, 6 липня Шепелев утік з лікарні, де йому дозволили перебувати нібито через хворобу. Після цього у Мін'юсті звільнили начальника СІЗО, де тримали екс-депутата, та відсторонили від виконання обов'язків на час розслідування голову Держпенітенціарної служби Сергія Старенького.

Як відомо, 15 січня суд закрив справу проти дружини Олександра Шепелева.