Екс-нардепа Шепелєва затримали в Росії – журналіст

20 Березня 2015, 15:55

У Росії затримали народного депутата України 5-6 скликань Олександра Шепелєва. Про це повідомив журналіст Артем Шевченко у Facebook.

"Вчора ввечері в підмосковному селищі Горки в ресторані "Вітерець" співробітниками ФСБ РФ і кримінального розшуку МВС РФ був затриманий депутат ВР України 5,6 скликань Олександр Шепелєв, який переховується від українського правосуддя після втечі з Київського СІЗО",  написав Шевченко.

Він зазначив, що разом з екс-нардепом був затриманий його двоюрідний брат на прізвище Панченко, який був за кермом автомобіля при його вивезенні влітку 2014 р. з території лікарні швидкої допомоги в Києві, де Шепелєв симулював хворобу.

При цьому конвоїр, якій допоміг втекти Шепелєву, поки що знаходиться в розшуку Інтерполу та не затриманий.

Шевченко зазначив, що зараз вирішується питання про обрання екс-нардепу запобіжного заходу у вигляді екстрадиційного арешту.

"Олександр Шепелєв, який звинувачується в Україні у розкраданні коштів «Родовід банку» та замовленні декількох вбивств, переховувався від правосуддя в підмосковному закритому госпіталі за сприяння відомого російського бізнесмена вірменської національності, президента одного з баскетбольних клубів РФ. Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України", – додав журналіст.

"Затримання відбулося на підставі міжнародного ордера Інтерполу та запиту правоохоронних органів України. Шепелєв, як безпосередній учасник процесу, багато знає про історії приватизації Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), який виявився предметом великої олігархічної війни Пінчука з Коломойським в суді Лондона і в Україні", – написав Шевченко.

Як відомо, 15 січня суд закрив справу проти дружини Олександра Шепелєва.

Нагадаємо, що екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Шепелева оголосили у розшук на початку 2013 року. Його та дружину звинувачують у розкраданні та причетності до замовного вбивства. 4 липня 2013 року Шепелева затримали у Будапешті.

Також відомо, що Шепелева екстрадували до України у березні 2014 року, де суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою.

Як повідомлялося, 6 липня Шепелев утік з лікарні, де йому дозволили перебувати. Після цього у Мін'юсті звільнили начальника СІЗО, де тримали екс-депутата, та відсторонили від виконання обов'язків на час розслідування голову Держпенітенціарної служби Сергія Старенького.