Керівництво ЄС отримало звернення Ради щодо введення миротворців на Донбас

18 Березня 2015, 22:44

Представництво України при Європейському союзі передала керівництву ЄС звернення Верховної Ради щодо розгортання на території України міжнародній операції з підтримання миру та безпеки. Про це повідомляє прес-служба представництва.

"У зв'язку з прийняттям 17 березня 2015 року постанови Верховної Ради України "Про схвалення звернення від імені Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського союзу про розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки", представництво України при ЄС офіційно передало керівництву євроінституцій відповідне звернення до Ради Європейського союзу з проханням належним чином розглянути це питання та розпочати консультації щодо початку операції ЄС у рамках спільної політики безпеки та оборони", – йдеться в повідомленні.

Так, представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв зазначив, що операція під керівництвом ЄС дозволить сприяти відновленню миру і стабільності на Донбасі.

"Шляхом створення належних умов… для успішної імплементації Мінських домовленостей та підтримки діяльності спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", – додав він.

Як повідомлялося, президент вніс до Ради звернення щодо мирортворців ООН. 17 березня Рада схвалила звернення до ООН та ЄС щодо введення миротворців на Донбас. Постанову підтримали 341 народних депутатів.

Нагадаємо, 13 березня ООН підтвердила отримання запиту про введення миротворців на Донбас, однак для прийняття рішення потрібна резолюція Ради безпеки.

У МЗС РФ раніше вже заявили, що Росія накладе вето на введення миротворців ООН в Україну.

Як зазначалося, 2 березня президент увів у дію рішення РНБО про миротворців, указ набрав сили з моменту опублікування.

Крім цього, 18 лютого Рада національної безпеки і оборони схвалила звернення України до ООН і Євросоюзу про введення миротворців на територію країни.

Нагадаємо, 19 лютого президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента Росії Владіміра Путіна терміново розглянути введення миротворців на Донбас. Водночас він зауважив, що Україна не погодиться на введення російських військ у складі миротворчого контингенту ООН.