Ще двоє підозрюваних у вбивстві Боріса Нємцова оскаржили свій арешт

11 Березня 2015, 17:13

Ще двоє підозрюваних у вбивстві російського опозиціонера Боріса Нємцова оскаржили свій арешт. Як повідомила прес-секретар Басманного суду Москви Анна Фадєєва, до суду надійшли скарги від адвокатів Анзора Губашева і Тамерлана Ескерханова. Раніше був оскаржений арешт Хамзата Бахаєва.

Всього у справі про вбивство Боріса Нємцова заарештовано п’ять осіб. Підозрюваний у виконанні злочину Заур Дадаєв відмовився від свідчень. Правозахисникам, які відвідали Дадаєва у СІЗО, він розповів, що погодився взяти провину на себе заради порятунку друга. Дадаєв повідомив, що два дні провів у наручниках, кайданах на ногах і з пакетом на голові, чекаючи суду, щоб заявити про свою невинуватість, але суддя не дав йому слова. Дадаєва цитує газета «Московський комсомолець», кореспондент якої був присутній при спілкуванні обвинуваченого з правозахисниками.

Двоє інших обвинувачених – брати Анзор і Шагід Губашеві також поскаржилися на катування і побиття при затриманні. Вони заперечують свою причетність до вбивства.

Із закликом перевірити інформацію про застосування сили щодо заарештованих виступив член президентської ради з прав людини Андрій Бабушкін. Слідчий комітет Росії повідомив, що планує перевірити діяльність членів Громадської спостережної комісії Москви, зокрема Бабушкіна, які відвідали в СІЗО затриманих за підозрою у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Як відомо, основною версією слідства є вбивство через висловлювання Нємцова, які група жителів Чечні вважала образливими для мусульман.

Як повідомлялося, затримали  7 підозрюваних у вбивстві Нємцова.

Нагадаємо, в ніч на суботу, 28 лютого, в самому центрі Москви, на Великому Кам'яному мосту біля стін Кремля було вбито російського опозиціонера Боріса Нємцова. Невідомий чотири рази вистрілив в політика. Від поранень Нємцов помер на місці.

Представник СК Владімір Маркін заявив, що за фактом вбивства порушено кримінальну справу за двома статтями КК РФ:  105 КК РФ "вбивство" і 222 КК РФ "незаконний обіг зброї".