Тимчук: бойовики створили три ударні тактичні групи

10 Березня 2015, 08:54

У результаті проведення перегрупувань і маневру силами та засобами противник зміг створити на кількох ділянках і напрямках потужні ударні тактичні групи. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, Північна ударна тактична група – на Донецькому напрямку (основні сили зосереджені на Авдіївській ділянці).

У складі – 24 танки, 35 ББМ, дві транспортні групи по 25-30 армійських вантажівок та іншого транспорту, підсилена дрібними тактичними групами (ще близько 11 танків, 7-8 ББМ). Всього – 1500 осіб. Оперативно підчиняється "Горлівському гарнізону".

Окрема тактична група кількістю до зводного батальйону оперує на ділянці Красногорівка – Піски (12 танків і 20 ББМ).

Сам "Горлівський гарнізон" (кількістю доведена до 3500 осіб, 35 танків і порядку 26-28 ББМ) підсилено поповнюється бронетехнікою, як у результаті ремонту раніше пошкодженої, так і за рахунок перекидання з інших ділянок, в окремих випадках здійснюється перекидання із РФ (за останні дні відновлено і перекинуто близько 8 одиниць бронетехніки, включаючи 3 танки). Зафіксована наявність кількох "специфічних" типів зброї. 

Пункт управління "Північною тактичною групою" розгорнутий між Горлівкою та Єнакієвим. Також здійснюється управління військами безпосередньо "Горлівського гарнізону".

Північна тактична група підтримується відразу кількома артилерійськими формуванням (ствольною, самохідною, реактивною артилерією). Особливістю дій артгрупи є те, що основна частина артилерії терористів відведена в глибину бойових порядків, хоча частина (так звані "групи підтримки") продовжують залишатися на передових вогневих позиціях. Підрозділ БМ-30 Смерч постійно дислокуються в районі Макіївки, за необхідності здійснює марш на підготовлені раніше позиції, наносить удар і покидає позиції.

Приморська ударна тактична група – на Маріупольському напрямку, в основному зосереджена північніше та північно-західніше Говоазовська. Частина сил і засобів даної групи бере участь у боях на лінії Павлополь-Широкине, ще частина сил і засобів оперують у районі Заїченко-Октябр.

Луганська ударна група – у напрямку Щастя, Станиці Луганської. Після імітації відведення техніки на ділянці від Первомайська до Щастя продовжується зосередження ударної тактичної групи противника. Частина даної групи зосереджена на схід від Луганська. Крім цього, помітне перегрупування формувань бойовиків в районі Бахмутської траси.

По суті, Луганська ударна тактична група складається з трьох тактичних груп (Щастя, Трьохізбенка, Новотошківка), що мають єдиний центр управління. До її складу входять близько 5 тис осіб, 48 танків. На південь від Луганська є центр формування і навчання екіпажів бойовиків.

Особливістю цієї групи є наявність чудових умов для маневрів силами та засобами з флангу на фланг.

Як повідомлялося, за вихідні терористи обістрілювали позиції сил АТО із різних видів зброї, удосконалюючи, крім того, рівень боєздатності своїх формувань

Нагадаємо, 9 березня ситуація в зоні проведення АТО була напруженою, загалом, з 5 ранку і 19 години противник 16 разів вів вогонь по позиціях сил АТО.

Зазначається, що всі спроби атакувати підрозділи АТО було відбито.