Щодоби терористи “переміщують” від 30 до 80 одиниць бойової техінки – ІО

10 Березня 2015, 08:28

За вихідні терористи обістрілювали позиції сил АТО із різних видів зброї, удосконалюючи, крім того, рівень боєздатності своїх формувань. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позиції українських військ в зоні АТО як із стрілецької зброї (переважно), так із важкого озброєння (гранатометів, мінометів, ПТРК), а також ствольної артилерії та РСЗВ (насамперед, на приморському та донецькому напрямках). Також упродовж вихідних та свят (07-09.03) фіксувалися по 1-2 бойових зіткнення на добу, із застосуванням як піхотної, так і артилерійської зброї", – йдеться у повідомленні.

Користуючись "перемир'ям" командування російсько-терористичних військ продовжує удосконалювати рівень боєздатності своїх формувань.

"На сьогоднішіній день воно зуміло створити єдину командну структуру так званої "армії Новоросії", – зазначає Тимчук. 

Не дивлячись на розподіл окупованих територій на "ДНР" та "ЛНР", їхні військові формування на даний момент уже перелаштовані і мають чітку структуру, в тому числі в сфері оперативного та адміністративного управління, будуються і діють за єдиним планом і єдиним замислом.

"По суті, в ході "перемир'я" військове керівництво провело переформатування бандформувань "ДНР" та "ЛНР" й формувань перекинутих на Донбас російських найманців в боєздатну армію, що підчиняється єдиній системі командування", – підкреслює координатор ІО.

Водночас з цим безпосередньо на "передовій" продовжуються заходи, націлені на підвищення рівня боєздатності формувань російсько-терористичних військ, включаючи доукомплектування їх бойовою технікою та зброєю, особистим складом.

Також здійснюється проведення комплексу бойової підготовки і накопичення матеріально-технічних ресурсів. Упродовж останного тижня відзначається переміщення від 30 до 80 одиниць бойової техніки і автотранспорту за добу – як із ділянки на ділянку, так і з території РФ на окуповану територію Донбасу.

Як повідомлялося, 9 березня ситуація в зоні проведення АТО була напруженою, загалом, з 5 ранку і 19 години противник 16 разів вів вогонь по позиціях сил АТО.

Зазначається, що всі спроби атакувати підрозділи АТО було відбито.