Електропостачання у Новотошківці вдалося відновити тільки завдяки саперам

8 Березня 2015, 11:30

Для відновлення електропостачання селища Новотошківка у Луганській області, саперам довелося розмінувати підходи до ліній електропередач (ЛЕП) перед ремонтом. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

«В результаті інтенсивних обстрілів (Новотошківка розташована на автодорозі «Бахмутка» поблизу 29-го блокпосту) тут дуже сильно пошкоджена інфраструктура – розбитий водопровід, повалено електричні опори, зруйновано будинки. Селище все ще періодично обстрілюється, абсолютна більшість населення звідси виїхала. А для тих, хто залишився (близько 300 чоловік) під охороною доставляють пенсії і регулярно возять гуманітарну допомогу», – йдеться у у тексті.

Електроенергія у селищі була відсутня півтора місяці.

«Водопровід у Новотошківці частково відновили кілька тижнів тому — вода надходить на перші поверхи багатоповерхівок. А електроенергію, якої не було півтора місяці, подали тепер. Найбільша складність відновлювальних робіт була в тому, що підходи до пошкоджених ліній електропередач уздовж «Бахмутки» заміновано. Спочатку сапери розмінували місцевість, а потім туди пішли енергетики», – повідомили у Москаля.

Згідно з текстом, наразі світло є на центральних вулицях Новотошківки, зараз ремонтники розводять його в окремі будинки.

Також повідомили, що на контрольованій Україною території Луганщини світло відсутнє тільки у троїцькому Попаснянського району.

Як повідомлялося, Станицю Луганську забезпечили газом в обхід "ЛНР".

Нагадаємо, в ніч на 4 березня бойовики перекрили засувку на магістральному газопроводі високого тиску поблизу пам’ятника князю Ігорю, що за кілометр від Станиці Луганської.