СБУ запобігла терактам у Херсоні

6 Березня 2015, 21:34

Правоохоронці запобігли терористичним актам у Херсоні. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Злочин мав бути вчинений членами так званої "Російської православної армії" – незаконним і антиукраїнським військовим формуванням… Бойовики планували підірвати у Херсоні офіси двох українських громадсько-політичних організацій за допомогою майже 3 кг пластиду", – написав Лубківський.

"Злочин готувався через російські соціальні мережі, що є усталеною практикою терористів і диверсантів. В такий спосіб вербуються і найманці для участі у незаконних військових формуваннях на сході України", – додав радник глави СБУ.

За його словами, "кур'єра", який мав доставити вибухівку до Херсону, затримали в Одесі. Ним виявився громадянин України 1963 р.н., уродженець Донецька, який проживає в Одесі з 2000 року. У нього було вилучено сумку з вибухівкою.

"Злочини, як і ті, яким вдалося запобігти, інспіруються з території Російської Федерації, зокрема, через соціальні мережі. Виконання – як правило за зрадниками з тимчасово окупованих територій", – зазначив Лубківський.