Під обстрілами опинилися Кримське та Щастя, на решті території Луганщини – тихо

5 Березня 2015, 12:23

У ніч з 4 на 5 березня бойовики періодично обстрілювали Кримське та Щастя, на решті територій Луганщини було тихо. Про це йдеться у повідомленні прес-служби голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"У ніч на четвер (5.03) на околицях Кримського Новоайдарського району між українськими силовиками та бойовиками періодично спалахували перестрілки із застосуванням автоматичної зброї та гранатометів. Даних про поранених серед військовослужбовців немає, ніхто з мирних мешканців не постраждав", – йдеться у повідомленні.

"Крім того, сьогодні близько 6-ї ранку в Щасті  почалася стрілянина з автоматів та кулеметів. Інформації про постраждалих не надходило, причини бойових дій з’ясовуються", – зазначає Москаль.

За його словами, на решті контрольованої Україною території Луганщини впродовж вечора й ночі дотримувалася бойова тиша.

Він відзначає, що ремонтні бригади продовжують відновлювати пошкоджені системи життєзабезпечення в населених пунктах на лінії розмежування вогню.

"У Кримському зі світлом уже близько 80 відсотків житлових будинків (із числа тих, що вціліли під час обстрілів), газ подано по всіх вулицях. Однак сектор багатоповерхівок усе ще залишається без світла й газу, а деякі будинки потребують розмінування – там залишилися мінометні міни й реактивні снаряди, що не вибухнули", – інформує голова Луганської ОДА.

"Тривають роботи з подачі електроенергії в с.Новотошківка Попаснянського району. Підходи до пошкоджених ліній електропередач вздовж автодороги Бахмутка заміновані, зараз там працюють сапери. Робимо все можливе, щоб найближчим часом Новотошківка була зі світлом", – підсумовує Москаль.

Як повідомлялося, за добу бойовики обстріляли українських військових 40 разів, Донецький напрямок і надалі залишається найгарячішим.

Загалом за добу бойовики 17 разів застосовували артилерію, міномети і гранатомети, 23 рази стрілецьку зброю, двічі вели вогонь із зенітних установок.

Нагадаємо, сили АТО готові до третього етапу відводу техніки