Бойовики перекинули 51 одиницю техніки на Донецьк та Горлівку – Тимчук

4 Березня 2015, 09:08

Бойовики перекинули 51 одиницю техніки на Донецьк та Горлівку і понад 40 одиниць на Дзержинський напрямок. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують використовувати перемир'я для проведення перегрупування зосереджених на Донбасі сил і засобів. Зазначено перекидання тактичних резервів на Донецький напрям (бронетехніка, артилерія і формування російських найманців) і Горлівську ділянку (батальйонна тактична група, перекидається частинами). Зокрема, протягом 01-03 березня зафіксовано перекидання 16 танків, 23 ББМ і 12 гармат артилерії на буксирі (переважно гаубиці Д-30) на Донецьк і Горлівку відразу з кількох напрямків: через Дебальцеве і Єнакієве, а також південним маршрутом – через Сніжне, Іловайськ і Старобешеве», – зазначив Тимчук.

Окрім того, бойовики концентрують техніку на Дзержинському і Артемівському напрямках.

«На Дзержинському та Артемівському напрямку спостерігається концентрація формувань російсько-терористичних військ (всього зафіксовано чотири нових, підтягнутих з півдня ротних тактичних груп з відповідною артилерійської підтримкою). Наразі на Дзержинському напрямку перекинуто до раніше зосереджених тут засобів 12 танків і 23 ББМ, а також артилерійська група чотирьох-батарейного складу (ствольна артилерія і вісім установок РСЗВ). Перекидання здійснюється з південних ділянок, звідки ці озброєння нібито «відводяться» терористами. На Артемівському напрямку зазначено прибуття невеликих партій бронетехніки (по три-чотири одиниці, їх накопичення триває)», – додав координатор ІО.

Як повідомлялося, замість відведення техніки бойовики посилюють угруповання на трасі «Бахмутка».