ГПУ інкримінує державну зраду 76 екс-депутатам Криму

2 Березня 2015, 15:33

Слідчими Управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України підготовлено письмове повідомлення про підозру 76-м колишнім депутатам ВР Автономної Республіки Крим. Про це повідомляє пре-служба ГПУ.

Зазначається, що екс-депутатів підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.111 та ч. 3 ст. 110 КК України – вчинення державної зради, яке виразилося у наданні іноземній державі та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, а також публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.

Враховуючи, що територія півострова Крим лишається окупованою Російською Федерацією, письмові повідомлення про підозру в установленому порядку передано до Посольства цієї держави у місті Києві, а також направлено поштою до незаконно утвореного органу – «Державної Ради Республіки Крим».

"Під час розслідування отримані беззаперечні докази того, що у березні 2014 року депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим Сергій Доніч, Григорій Іоффе, Сергій Цеков, Костянтин Бахарєв, Світлана Лужецька та інші надали допомогу в окупації Криму. Зокрема вони незаконно прийняли ряд постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення «Республіка Крим», яке незаконно увійшло до складу Російської Федерації. Таким чином, внаслідок цього частину території України було окуповано", – аргументує своє рішення ГПУ.

Як повідомлялося, 20 лютого ГПУ відкрила справи за фактом державної зради проти 413 працівників прокуратури Криму.