Проти п’яного судді, що погрожував ДАІшникам, розпочали кримінальне провадження

2 Березня 2015, 13:14

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження за фактом погроз співробітникам Державтоінспекції нетверезим суддею Макарівського районного суду Київської області. Про це повідомляє прес-служба прокурора Києва.

"Дії судді кваліфіковано за ч.1 ст.345 (Погроза співробітникові правоохоронних органів), ч.1 ст.129 (Погроза вбивства), а також ч.4 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", – повідомляє прес-служба, посилаючись на інформацію очільника відомства Сергія Юлдашева.

За даними прес-служби, вже найближчим часом Юлдашев буде клопотати перед Генеральним прокурором України Віктором Шокіним щодо підписання судді Владиславу Оберемко повідомлення про підозру у скоєнні зазначених злочинів. 

Втім, за словами Сергія Юлдашева, наразі ніщо не заважає Владиславу Оберемко і далі здійснювати правосуддя.

«Поки Вища кваліфікаційна комісія суддів не розгляне подання про відсторонення його від займаної посади, він і надалі буде працювати суддею. На жаль, притягнення судді до відповідальності – це складний процес, який вимагає багато часу та зусиль», – зазначив прокурор.

Як повідомлялося, у ніч з п’ятниці на суботу працівники ДАІ зупинили автомобіль, за кермом якого перебував суддя Макарівського райсуду Київщини  Владислав Оберемко, який заявив, що «я п’яний їду додому і це нормально», крім того він погрожував правоохоронцям пістолетом та прикривався іменем «свого хорошого друга» прокурора Києва Серія Юлдашева.